IP - Analoog

WELKE TYPE CAMERA?
Wanneer u overweegt een camerasysteem te kopen maar niet precies weet welk systeem te kiezen dan kunt u aan de hand van onderstaande vragen het juiste camerasysteem bepalen. Zo worden de voor- en nadelen toegelicht van draadloze camerasystemen. Komt u er alsnog niet uit, schroom dan niet en vraag vrijblijvend een offerte of advies aan!
 
DRAADLOZE CAMERASYSTEMEN:
De draadloze camerasystemen zijn de laatste jaren steeds meer aan populariteit aan het winnen vanwege de relatief eenvoudige installatie. Hadden de analoge draadloze 2,4 Ghz CCTV camera's nog het nadeel dat er veel storing in de beelden was wanneer er een muur of raam tussen de ontvanger stond, met de komst van de digitale draadloze camera's zijn deze problemen verdwenen. Hoewel de digitale draadloze camera's best een muurtje of raam tussen de ontvanger kunnen hebben blijft nog steeds de maximale afstand beperkt tot zo'n 20 meter. Wanneer er dus een langere afstand nodig is tussen de camera en ontvanger/recorder dient te worden gekozen voor een bedraad camerasysteem!
 
BEDRAADE CAMERASYSTEMEN:
Ondanks de verbeterde kwaliteit van digitale draadloze camera's is het altijd aan te raden voor een bedraad camerasysteem te kiezen wanneer de situatie dit toelaat. Het voordeel van bekabelde camera's blijft toch de lagere kans op storing en degelijkheid. Bij bedraade camera's wordt zowel de video als de stroom door 1 kabel doorgegeven en hoeft er dus niet per se een stroompunt bij de camera te zijn, maar kan de adapter bij de recorder worden geplaatst. Tevens hebben onze nieuwste recorders een stroomvoorziening aan board!
 
IP OF CCTV CAMERA SYSTEEM?
IP camera systemen:
Een IP camera is een Internet protocol camera. Dat houdt in dat voor de doorgave van de beelden het netwerk en internet kunnen worden gebruikt in plaatst van een AV, Coax of BNC kabel zoals dat bij gewone analoge beveiligingscamera's het geval is. Verder zijn er IP camera's die draadloos kunnen werken door Wi-Fi ondersteuning en modellen met Pan/Tilt en eventueel zoom, waardoor met 1 camera een grotere ruimte is te monitoren. Ook kan E.B.T.C. BV d.m.v. speciale antennes een groot Wi-Fi netwerk creëren waar onze IP camera’s vervolgens op worden aangesloten. Een mooi voorbeeld zijn de jachthavens, het mes snijdt aan 2-kanten, ten eerste een enorme kostenbesparing omdat er geen kabels aangelegd hoeven te worden, ten tweede een draadloos Wi-Fi netwerk voor de gasten. Door de entree van de NVR worden de beelden nu altijd opgenomen en hebben we geen computers meer nodig. De NVR wordt aangesloten op een router waardoor overal ter wereld ingelogd kan worden d.m.v. een smartphone/tablet of computer, dit systeem is voor de gemiddelde gebruiker eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Een groot voordeel van IP is dat men achteraf kan inzoomen op de opgenomen beelden. Voorbeeld: 5MP betekent 5 x inzoomen!!!! Het systeem kan onbeperkt worden uitgebreid.
Ip set              VS-IP213       VS-IP213      VS-IP213
CCTV (analoog) camera systeem:
Alle andere camera´s die niet via IP werken worden meestal ondergebracht in de groep CCTV camera´s. De CCTV camera systemen zijn de meest bekendste camera systemen, omdat deze het langst op de markt zijn en vooral wanneer een systeem wordt gezocht met meer camera´s voordeliger zijn dan IP camera´s. Een analoge camera werkt d.m.v. beeldlijnen, hoe meer beeldlijnen hoe scherper de beelden. De beelden worden opgeslagen op een DVR (harddisk). De DVR wordt aangesloten op een router waardoor overal ter wereld ingelogd kan worden d.m.v. een smartphone/tablet of computer, dit systeem is voor de gemiddelde gebruiker eenvoudig te bedienen en te gebruiken. Er zijn systemen beschikbaar van 1 tot 32 beveiligingscamera´s. Doordat de IP camera’s steeds goedkoper worden zullen analoge camerasystemen op ten duur van de markt verdwijnen.
Analoge set met Beeldscherm       VS-W11421VS-W11421
NACHTZICHT
Alle camera’s van E.B.T.C. BV kunnen worden uitgerust met nachtzicht, u kunt dus ook zien wat er in het donker gebeurt. Overdag levert de camera mooi scherp beeld in kleur en zodra het donker wordt schakelen automatisch de infrarood leds aan en worden de beelden zwart-wit.
VS-126N-blue                        Knipsel                        VS-G1142
BESTUURBARE CAMERA’S
Alle beschreven camera’s kunnen ook bestuurbaar worden geleverd, genoemd: PTZ camera’s. Deze kunnen d.m.v. een joystick of software bestuurd of ingezoomd worden.
sdk606                                   sdk505                                                     E.B.T.C.  camera Systems
 
Alle besproken E.B.T.C. BV systemen worden geleverd inclusief gratis software en Apps!!
 
 Knipsel1                        Hand met Iphome